April 25, 2024

Treba vam samo nekoliko sastojaka

Maska od banane

Bananu dobro iscijedite, utrljajte u tjeme, a zatim omotajte kosu plastičnom folijom. Isperite kosu 15 minuta kasnije.

Maska od kefira i kvasca

Pomiješajte 20 grama kvasca, pola šalice kefira, žlicu meda i žumanjke. Zatim nanesite masku na kosu i ostavite je tamo šezdesetak minuta. Ova provjereno dobra maska ​​osim što potiče rast i jača vašu kosu te pomaže u rješavanju peruti.

Kopriva za kosu

Kopriva je biljka koja vrlo pozitivno djeluje na vašu kosu. Za ovu prirodnu masku potrebno vam je 100 grama (lišća) koprive, 500 ml octa i oko pola litre vode. Koprivu kuhajte u vodi prethodno pomiješanoj s octom oko 30 minuta. Ako ovu masku koristite deset dana bez upotrebe šampona, primijetit ćete da vam kosa raste brže nego prije.

Maska od jaja

Trebat će vam jedno jaje i malo limunovog soka. Trebate umutiti jedno jaje (ako vam je kosa dulja, možete i dva) i dodati nekoliko kapi limunovog soka koji će omekšati miris jaja. Kad se sve lijepo sjedini u kompaktnu masu, navlažite kosu i nanesite masku od jaja na cijelu površinu. Ostavite da odstoji oko 20 minuta. Budući da je ambalaža prilično tečna kada se nanese, ne bi bilo loše staviti plastičnu kapicu.

Kombinirana maska

Pomiješajte pola šalice jogurta, žlicu sode bikarbone, četiri žlice ulja jojobe, ½ avokada, ¼ šalice limunovog soka, dvije žlice meda, ¼ šalice jabučnog octa i dva jaja i nanesite na kosu. Isperite nakon 20 minuta.