April 20, 2024

S njima unosimo puno hranjivih sastojaka uz smanjeni unos kalorija

Orašasti plodovi pokazali su velik potencijal u kontroli težine. Znanstvenici sa sveučilišta Loma Linda otkrili su da 4-6 polovica oraha prije jela uspješno smanjuju glad i pomažu u smanjenju unosa kalorija.

Istraživanje je pokazalo da su ljudi koji su bili na dijeti s manje kalorija i više masti izgubili više tjelesne masnoće od onih koji su bili na dijeti s više ugljikohidrata i manjim postotkom masti.

Orasi ublažavaju glad i prirodno su bogati velikom količinom hranjivih sastojaka, što znači da ih koristimo za unošenje puno hranjivih sastojaka u tijelo smanjenim unosom kalorija.

Međutim, morate znati da su orašasti plodovi visokokalorični i lako je moguće nesvjesno pojesti veliku količinu i na taj način unositi više kalorija nego što je potrebno. Međutim, ako kalorije u svojoj redovitoj prehrani (npr. Šećer, kolači) zamijenite približno istom količinom kalorija iz orašastih plodova , bit će pun pogodak.

Orasi imaju prirodnu sposobnost regulacije apetita i tako ćete kasnije jesti manje, a istodobno pružaju korisne hranjive sastojke koji su nedvojbeno bolji i zdraviji od onoga što sadrže kolači i grickalice.