April 20, 2024

Dijeta sa suhim šljivama

Prednost ove dijete je u tome što je vrlo jednostavna. Jelovnik se sastoji od samo pet namirnica i isti je svaki dan. Vrlo je važno znati da prehranu ne biste trebali držati dulje od pet dana, jer je prilično niskokalorična, piše Gloria.

Suhe šljive su slatke, što će spriječiti potrebu da jedete slatkiše. Osim što pomaže u gubitku tri kilograma, ovo je voće bogato i hranjivim sastojcima koji blagotvorno djeluju na zdravlje. Jedna suha šljiva sadrži približno 23 kalorije, 0,5 g vlakana, 5 g ugljikohidrata, 0,21 g proteina, samo 0,04 g masti, mnogo vitamina A, C, K i E, kao i minerale kalij i bakar.

Dijeta sa suhim šljivama

Pridržavajte se ovog izbornika najviše pet dana. Dnevno pijte najmanje dvije litre tekućine – vode i nezaslađenih čajeva. Šalica crne kave bez šećera dopuštena je jednom dnevno.

Doručak: šest suhih šljiva

Međuobrok 1: jedna svježa jabuka

Ručak: jedan hrenovka i jedno kuhano jaje

Međuobrok 2: jedan hrenovka i jedno kuhano jaje

Večera: jedna šalica jogurta s malo masnoće

Dijeta sa suhim šljivama prilično je rigorozna, ali pomoći će vam da izgubite nekoliko kilograma viška u samo pet dana. Uz to, istraživanja su pokazala da ova dijeta daje najveći učinak u uklanjanju masnih naslaga iz želuca. Ljudi koji su bili na dijeti sa suhim šljivama smanjili su opseg struka za čak tri centimetra.

Problem takvih restriktivnih dijeta je u tome što ako se drže dulje vrijeme, ne samo da više ne daju rezultate, već postaju kontraproduktivne, što znači da se umjesto masnih naslaga, mišićna masa počinje topiti, što nije zdravo. Dakle, nakon petog dana obavezno zaustavite ovu dijetu, a ako još uvijek niste zadovoljni linijom, dijetu možete ponoviti tek nakon mjesec dana. Poznato je da suhe šljive djeluju laksativno, što je jedan od razloga zašto se uključuje u brojne prehrane.