April 20, 2024

10 prirodnih antibiotika koji se najbolje bore protiv infekcija i bakterija

Umjesto antibiotika, naši preci stoljećima su koristili prirodne proizvode kako bi pronašli odgovarajuću zamjenu.

Od tada je medicina napredovala, kao i farmaceutska industrija. Sve se više ljudi okreće prirodi kao glavnom izvoru mnogih prirodnih antibiotika.

Crni i češnjak

Oboje imaju snažna antibakterijska i antibiotska svojstva. Prema farmakološkim izjavama, u vrijeme kada nisu postojali antibiotici i drugi farmaceutski proizvodi, češnjak chen predstavljao je cijelu farmaceutsku industriju zbog širokog spektra učinaka.

Korijen đumbira

Đumbir je višenamjenski začin koji se koristi u hranu i medicinske svrhe širom svijeta. Đumbir se može konzumirati u mnogim oblicima, poput ekstrakta, ulja, tableta, tinkture i pastile.

Đumbir je izvrstan u borbi protiv infekcija i upala, ublažavajući simptome mučnine i boli.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje široko se koristi kao prirodni antibiotik i može pomoći u liječenju kašlja, kandide, bradavica i upala. Kokosovo ulje ima snažna antimikrobna svojstva, što ga čini izvrsnim probavnim sredstvom.

Jabučni ocat

Jabučni ocat prilično je popularan u posljednje vrijeme zbog svojih masivnih protuupalnih svojstava. Bogat octenom kiselinom, pomaže u liječenju kožnih problema, ali i gihta i artritisa. Napokon, jabučni ocat izvrstan je izvor probiotika, koji su tijelu uvijek potrebni.

Med

Široko poznat kao prirodni antibiotik, med je također izvrstan za liječenje mnogih drugih stanja. Sadrži vodikov peroksid, med je dovoljno jak da eliminira više od 60 vrsta bakterija i istodobno pomaže zacjeljivanju rana.

Ekstrakt sjemenki grejpa

Ekstrakt grejpa koristi se kao prirodni lijek za liječenje infekcija u gastrointestinalnom traktu. Osim antibakterijskih svojstava, ekstrakt sjemenki grejpa također potiče protok krvi, sprječava bolove u zglobovima i štiti kožu od izlaganja UV zračenju.

Origano ulje

Origanovo ulje puno je snažnih antivirusnih, protuupalnih i protugljivičnih svojstava. Kada se koristi kao prirodni antibiotik, ulje origana također može spriječiti prehladu i ukloniti infekcije od bakterija i parazita.

Karanfil

Klinčići su posebno važni zbog svojih antibakterijskih svojstava. Često se koristi u svrhu očuvanja oralnog zdravlja, ali klinčići imaju ulogu u uklanjanju bakterija, naslaga i upala zubnog mesa.

Prema jednom istraživanju, kombinirajući klinčić s malo čaja od bosiljka i kamilice, možete stvoriti snažni i prirodni antibiotik za poboljšanje vašeg zdravlja svaki dan!

Timijan

Timijan se koristi za iskorjenjivanje bakterija iz tijela. Timijan je prirodni antiseptik i antibiotik i može pomoći kod mnogih stanja kože, poput ekcema i akni.