Škola je ukinula domaće zadatke

Jedna je škola u Irskoj odlučila cijeli mjesec da izbaci domaću zadaću. i umjesto toga, djeca su se bavila aktivnostima koje su poticale ljubaznost.

Pitajte bilo koje dijete o domaćim zadaćama i vjerovatno neće biti raspoložen, jer su “domaći zadaci” i “dosada” uglavnom sinonimi.

Prošlog prosinca učenici osnovne škole u Irskoj nisu morali podučavati nikakve domaće zadatke.

Umjesto toga, od njih se tražilo da vode dnevnik u koji su bilježili onakva djela koja čine svaki dan, a koje bi njihovi roditelji morali potpisati.

Jedno dobro djelo svaki dan.

U ponedjeljak bi djecu trebalo ohrabriti da komuniciraju sa starijima. Mogli su pozvati bake i djedove, otići u dom za starije ili čak poslati pismo starijoj osobi.

Sljedećeg dana od njih se tražilo da pomognu roditeljima u aktivnostima poput šetnje psa, pomaganja u vrtu, pranja rublja ili kuhanja.

Srijeda su bili dani “nasumičnih djela dobrote”, što znači da se od djece očekuje da sami shvate kakva dobra djela treba učiniti.

U četvrtak je škola promovirala mentalno zdravlje i važnost samopouzdanja, tražeći od djece da učine nešto dobro za sebe. Mogli su crtati, slušati glazbu ili se igrati s prijateljima, ovisno o tome što ih čini sretnima.

Svakog petka ujutro, kad djeca dolaze u školu, čitali su poruke koje su čitali tjedan pisali svojim prijateljima i stavljali ih u „košaru ljubaznosti“ posebno namijenjenu za to. Cilj je bio naučiti koliko lijepa riječ može značiti za osobu kojoj je upućena.

Danas, kada su djeca uglavnom fokusirana na mobitele i tablete, ovo je dobar način da naučite važnost uspostavljanja veza s drugima u stvarnom životu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *