Prali ste ručnike cijeli život pogrešno.

Prava noćna mora je kad uzmete ručnik da se obrišete, a on vam ogrebe kožu

Da li ručnike perete pravilno i pravilno, diktira nekoliko čimbenika koje malo domaćica uzima u obzir prilikom pranja.

Od temperature pranja do duljine sušenja, kad vidite što ste pogriješili, sve će biti jasno. Tko ne bi volio taj mekani osjećaj na svojoj koži kada brijete novim ručnikom? Šteta što ne traje dugo, jer je samo nekoliko pranja dovoljno da ručnici izgube mekoću i postanu grublji. Logično bi bilo pomisliti da bi moglo biti vrijedno dodati malo omekšivača kako bi vratili staru slavu grubim ručnicima, ali ne – to nije trik, a jednostavno ćete baciti novac i zagađivati ​​okoliš. Stručnjak za unutarnje poslove Rachel Cohen tvrdi da je “manje je više” u ovom slučaju dostiže svoj puni potencijal.

Operite ih u hladnoj vodi

Možda ćete biti u iskušenju da ručnike umetnete na najvišoj temperaturi, jer ih trebate temeljito oprati. Cohen kaže da je to prva i glavna pogreška koju ljudi čine. Ručnici se peru hladnom vodom jer se na taj način sprečava skupljanje na šavovima, ostaje trajno, pa čak i neke mrlje bolje uklanjaju pri niskim temperaturama.

Zaboravite na omekšivač

Kemikalije omekšivača zapravo mogu oštetiti tkaninu i učiniti vaše ručnike čvršćim sa svakim pranjem.

  • Umjesto toga, u bubanj perilice umetnite tenisku kuglu kako biste ih ravnomjerno miješali i vratili im mekoću, savjetuje Cohen.

Ne stavljajte deterdžent okcipitalno

Svaka marka i tip ima svoja pravila i upute na poleđini pakiranja. Te se upute trebaju povremeno pročitati i postupati s njima. Nećete postići ništa ako koristite veliku količinu tekućine ili deterdženta u prahu. Naprotiv, zato vam ručnici izlaze teže nego što su nekad bili.

Ne sušite ih predugo

Namjena ručnika je da dobro apsorbiraju vlagu, pa im ne treba dugo da se osuše. Ako koristite električnu sušilicu, ručnike stavite na najkraći ciklus. Još je bolje ako ih „završite“ na otvorenom na svježem zraku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *