April 25, 2024

RECEPT ZA BRZE I JEFTINE KIFLICE: Mekane kao duša, a gotove za 15 minuta, ukus kao iz pekare

Ukoliko bismo vam rekli da podjednako ukusne i mekane kiflice možete napraviti za manje od 20 minuta… Da li bi to promijenilo vaše mišljenje o pravljenju kiflica

Sastojci:

– 600 g običnog brašna
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašičica soli
– 100 ml ulja
– 1 pavlaka
– 1 suvi kvasac umiješati u 200 ml toplog mlijeka


Priprema:

Zamijesiti tijesto, razvući krug, isjeći trouglove, uvijati rolnice. U međuvremenu, dok se rerna zagrijava na 180 °C ostavite kiflice da odstoje. Premažite jajetom i pecite 15 minuta.

alo.rs

Brajan Volš po svemu sudeći spremao se za javnu objavu i to na cjeduljici koja je ostala na stolu u njegovoj kući. Fotografi su uspjeli da zumiraju i razotkriju šta tu piše.

Slika koja je isplivala iz kuće Ane i Brajana Volša je iznenadila sve. Na slici se vidi bilješka koju je napisao suprug nestale Ane, na kojoj izgleda kao da se obraća javnosti nakon njenog nestanka.

Pripremljena izjava i lista “obaveza” iscrtana na papiru pronađena je na trpezarijskom stolu u iznajmljenoj kući Ane i Brajana Volša u Kohasetu u Masačusetsu, gdje je 39-godišnja žena posljednji put viđena rano ujutru 1. januara, piše Mondo.

Presavijena poruka, koju je Brajan napisao plavim mastilom, nosi naziv “Odgovor prijateljima” i čini se da poruka koju je napisao je trebalo da bude prenijeta zabrinutim voljenima usred rastućih spekulacija o nestanku njegove žene. Volš, koji je sada u pritvoru nakon što je optužen za obmanjivanje policajaca u poruci piše: “Cijenim vašu zabrinutost. Trenutno je moj fokus na pronalaženju Ane i druženju sa…’ Ostatak izjave se ne vidi, ali ton sugeriše da bi mogao da se odnosi na njihovo troje male djece.

Odmah ispod nje, djelimično je vidljiva druga bilješka koja sadrži listu numerisanih zadataka, koja počinje sa ‘1. Ta’, vjeruje se da tu piše riječ razgovor ili porez. Dalje se navodi, ‘2. Poz… i 3. Pozovi …….sutra…’

Bilješke su očigledno bile napisane prije nego što je Volš priveden, a on je izašao nasmijan nakon svog pojavljivanja pred sudom u ponedjeljak. Na drugom mjestu u kući se nalazi flašica za bebu, sa mlijekom u njoj. Dječja plišana igračka leži licem nadole na drvenom podu.