May 18, 2024

KOBNI MOMENTI TRAGEDIJE U IZRAELU: Evo šta znamo o misteriji Laćine smrti na ulici u Tel Avivu! POTRESNO

U javnosti se pojavilo nekoliko verzija događaja o tome kako je Milan Radulović poginuo u Tel Avivu i ko je i kada prijavio njegov nestanak.

Uz pomoć naših izvora koji su bili uključeni u istragu, napravili smo hronologiju ovog nemilog događaja

U nedjelju, 18. decembra, u 10.30 časova, Darko Duspara, porodični prijatelj porodice Radulović, pozvao je telefonom Ambasadu Republike Srbije u Izraelu i obavjestio o nestanku Milana Radulovića. Obavijestio je ambasadu o detaljima slučaja i zatražio pomoć u njegovom lociranju.


– Ambasada je tada zatražila sve lične podatke Milana Radulovića, i predložila da otac što pre prijavi slučaj nestanka MUP-u Srbije, kako bi preko Interpola izraelska policija bila zvanično obaveštena o slučaj i započnite pretragu.

– Narednog dana, 19. decembra, ambasada je primila mejl Aleksandra Radulovića sa detaljnim opisom i hronologijom boravka njegovog sina u Izraelu, gde je stigao 2. decembra (a planirani povratak je bio 19. decembra), i posljednjom komunikacijom sa svojim sinom. Također je obavestio ambasadu da je tog dana, 19. decembra, prijavio nestanak svog sina srpskoj policiji i da mu je rečeno da će izraelska policija biti odmah obavještena preko Interpola. Iz ambasade su Aleksandru Raduloviću odgovorili da će preduzeti sve korake ka izraelskoj policiji u najkraćem mogućem roku i da će biti u stalnom kontaktu.

– Ambasada je tada kontaktirala kancelariju Interpola u Izraelu sa zahtjevom da provjeri u njihovim bazama podataka da li negdje imaju registrovanu osobu sa istim imenom i opisom. Tog dana nisu našli ništa u bazama podataka, ali su rekli da će sutradan provjeriti bolničke registre.

– U utorak, 20. decembra, oko 13.00 sati, izraelska policija je obavijestila ambasadu da se na Institutu za sudsku medicinu u Jafi nalazi neidentifikovano tijelo koje odgovara datom opisu. Naime, tijelo je bez svijesti pronašla Hitna pomoć u utorak, 13. decembra, u ranim jutarnjim satima u ulici Tel Aviv, odakle je prebačeno u Klinički centar “Ihilov”, a nakon tri dana prebačeno je u bolnicu Abu. Kabir Forenzički institut. Kako je saopštila izraelska policija, smrt Milana Radulovića, koji je tada bio poznat kao N.N., potvrđena je na putu do bolnice.

– Inače, tijelo je identifikovano na osnovu tetovaža, a kasnije ga je identifikovao jedan poznanik.

– Ambasada je odmah po dobijanju svih informacija obavestila Milanovog oca Aleksandra Radulovića i ponudila svu neophodnu pomoć, uključujući i konzularnu. Također, ambasada je tada preduzela sve neophodne mjere da se tijelo preveze u Srbiju, a izveštaj o celom slučaju, kako navode u izraelskom MUP-u, biće dostavljen ambasadi u roku od nekoliko dana.

Kurir.rs