March 29, 2024

Ovo se u historiji Milijunaša još nije dogodilo: I Tarik i takmičar su ostali bez teksta!

Izdanje kviza “Tko želi biti milijunaš” na HRT-u ponudilo je dosad neviđenu situaciju, koja je natjecatelju Josipu Baturu omogućila osvajanje 32.000 kuna (oko 8.300 KM).

Batur se, naime, preko drugog praga prebacio uz pomoć publike, koja je na 10. pitanje odgovorila sa 100-postotnom tačnošću. U historiji emisije još se nije dogodilo da su gledatelji u studiju konsenzusom dali odgovor na tako visoko pitanje, odnosno da su sva preostala tri odgovora imali nula posto.

Pitanje je glasilo: “Koji je ‘velikan‘ najpoznatiji pripadnik dinastije Argejaca?”.

Tačan odgovor bio je Aleksandar Veliki, a preostala tri ponuđena odgovora bili su Darije Veliki, Herod Veliki te Konstantin Veliki.

capture

Da stvar bude zanimljivija, Tarik Filipović je prije glasanja upozorio publiku da se radi o “dosta teškom pitanju”. Kad su izašli rezultati, i voditelj i takmičari na trenutak su zanijemjeli.

“Bilo tačno ili netačno, ovakvo jednoumlje već godinama nismo vidjeli”, našalio se Tarik, koji u gotovo svakoj emisiji upozorava publiku da prilikom pomaganja takmičarima “smiju raditi samo ruke”, bez međusobnih konzultacija, prenosi Jutarnji list.

Batur je kasnije otvorio pitanje za 250.000 kuna (64.800 KM), u kojem je trebao odgovoriti koje su stručno ime naučnici 2012. dali rodu baršunastih pauka koji žive pod zemljom.

Nakon korištenja džokera pola-pola riskirao je i odgovorio “Ericclaptonia”, no tačan odgovor bio je “Loureedia”, pa se vratio na iznos za koji mu je asistirala publika.