March 28, 2024

ŽENA OTKRILA TRIK KAKO DA STAKLO NA RERNI STALNO BLISTA: Probajte ovaj trik i staklo vaše rerne će SIJATI KAO NOVO

Saznajte kako da sebi olakšate posao prilikom čišćenja rerne.

Zagorjeli ostaci od hrane, nakupljena masnoća i prljavština lepi se i u unutrašnjost rerne i na staklenih vratima

Vlasnica agencije za čišćenje Kejti Burkej otkriva dva jednostavna, brza i prirodna načina čišćenja staklenih vrata rerne.

Ona kaže da najprije sa rerne skinete vrata jer ćete tako imati bolji pristup unutrašnjosti rerne koja je često puna mrvica, komadića hrane, ali i prašine.

“Zatim, sa crijevom usisavača pređite cokelu unutrašnjost rerne, najbolje s nekim nastavkom za manje pukotine koji može ući i u sitnije prostore”, savjetuje Burkej.

k-edit-04-2020-magiceraserovencleaning-img-3280

Nakon toga, slijedi čišćenje masnoće sa staklenih vrata.

Najbolje sredstvo za čišćenje vrata jeste mešavina dva sastojka koja već imate u kuhinji: soda bikarbona i sirće”. 

Ako na staklu ima nakupljene masnoće i prljavštine, pospite malo sode bikarbone direktno na to mjesto.

 Zatim, poprskajte mješavinom sode bikarbone i sirćeta po cijeloj površini.

Nakon toga, sa sunđerom po staklu razmažite dobijenu pastu, pa je prebrišite mokrim sunđerom, kako biste sve uklonili. Ako treba, površinu pređite i s grubom stranom sunđera, ali pazite da ne koristite abrazivne sunđere i sredstva da ne biste oštetili staklo.

“Na kraju čišćenja poprskajte sredstvom za pranje stakla kako bi površina dobila sjaj i onda sastavite svoja staklena vrata” objasnila je.

Ponekad skidanje staklenih vrata s rerne nije opcija, ali i onda postoji efikasan način da ih očistite, prenosi Real Simple.

Na isti način kao i u prvom slučaju, u pomoć priskače pasta za čišćenje od sode bikarbone i sirćeta ili od sode i vode, po želji.

Zatim pastu sa sunđerom, krpom ili čak s rukama ( obavezno s rukavicama) premažite po staklu i ostavite  da odstoji 15 do 20 minuta, u zavisnosti od toga  koliko su vrata prljava.

Ako je potrebno, pastu možete ostaviti i duže da deluje jer je potpuno prirodna i neće oštetiti staklo. Imajte na umu da će smesa da potamni jer upija prljavštinu i masnoću.