March 29, 2024

Matejev otac i dalje tvrdi da osoba koja pliva Savom nije njegov sin: Jedna stvar mu nejasna, druga daje nadu

Matejev otac Nenad Periš i nakon svih dostupnih snimaka tvrdi da je trčanje njegovog sina nakon izlaska iz kluba Gotik potpuno normalno i da je njegova rekacija apsolutno jasna: kao da nege i nekud žuri.

– On kao da želi negde stići i potpuno mi je nejasno da onda nakon dva minuta posle razgovora sa taksistom samoincijativno ulazi u vodu ili upada u vodu. Činjenica je da je Matejev mobilni nakon što je upao ili slučajno upao u vodu još jedno duže vreme davao impulse i to mi daje nadu da mobilni nije potonuo, a samim tim ni Matej i da je prestao davati signale kada se baterija potpuno istrošila.

Da je mobilni potonuo, iako je reč o Matejevom vodootpornom mobilnom telefonu na dubinu dublju od dva metra, on ne bi davao nikave signale. I zato MUP Srbije kontaktira i sa proizvođačem mobilnog Samsung kojeg je Matej imao kod sebe, kako se ne bi donosio zaključak samo po baznim stanicama nego i po drugim performansama telefona, kaže Nenad za Slobodnu Dalmaciju.

I dalje tvrdi kako na prvom snimku u vodi, gde osoba pliva u rieci Savi, nije njegov sin Matej.

 Taj snimak gde čovek pliva kraul stilom nije moj Matej jer je nemoguće izdržati duže vreme u vodi pri temperaturi reke od četiri stepena. Tada nije bio dostupan ovaj drugi snimak gde se vidi da bez rekacije neko telo ili stvar pluta rekom. Ni tu ne mogu tvrditi ništa osim da objekt ili telo pluta – kaže on.

Na informaciju da će hrvatska policija ispitati Matejeve prijatelje još jednom, nakon što je to učinila i srpska policija, on kaže da će se Matejeve prijatelje verovatno pitati za situaciju koja se zbila u klubu Gotik.

I drugi kriminolozi kažu da je trebalo biti potpuno trezven i okretan da se spusti niz stepenice duge petnaest i široke osam metara sa velikom platformom kojima se spuštao Matej pre nego je, kako se pretpostavlja, ušao ili upao u reku.