April 28, 2024

Mijenja se sistem potrage za Matejem, uključuje se satelitski snimci: Policija nastavlja potragu i danas

Poslije češljanja Save i Dunava, ali i priobalja, policija će pokušati da uz pomoć satelitskih snimaka otkrije šta se desilo sa Matejem Perišom.

Navodi se da će satelitski snimci biti pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića, kako bi se utvrdilo gdje se tačno njegov sin kretao kobne noći i da li je usnimljen kako ulazi u Savu.

U tome će pomoći i policajci iz Hrvatske, koji su u ponedjeljak doputovali u Beograd- Sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno. Ukoliko se desilo da su baš u vrijeme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegovo kretanje, onda bi bili od velike pomoći, ali samo uz napore tehničara koji će ih pregledati. Rezolucija satelitskih snimaka je loša i teško je prepoznati ko je na njima.

Oni imaju mogućnost da otkriju šta se krije duboko pod zemljom, ali ne i šta se nalazi u koritu rijeke – objašnjava sagovornik, i podsjeća da su u potrazi za Perišom dosad korišteni psi tragači, dronovi i termovizijske kamere. da bi se uključili u potragu.

Tračak nade porodici mladića ulila je informacija da je lociran njegov mobilni telefon. Međutim, njegov otac Nenad je juče izjavio da mu to nije potvrđeno.

– Nemam informaciju da je pronađen mobilni telefon. Bio sam juče s beogradskim policajcima, bio je i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i dva predstavnika MUP-a Hrvatske iz kriminalističke policije. Oni su me upoznali sa svim postupcima koji se obavljaju i istražnim radnjama- rekao je Nenad Periš za medije, i dodao:

 Saradnja između dva MUP-a je kod ovakvih slučajeva uobičajena, ništa dalje od toga mi nije rečeno. Ministar Vulin mi je lično obećao da će istraga ići dalje istim intenzitetom, a to mi je ponovio i načelnik Policijske uprave Beograda.

Zabrinuti otac se osvrnuo i na teške uslove pod kojima policija radi.

– Nije jednostavno, ali dobili smo takvo obećanje i vidio sam njihov angažman. Ja im na tome zahvaljujem. Hvala svima i u MUP-u Hrvatske što su s profesionalne strane pristupili. Rekli su mi da se radi o saradnji koja je kod ovakvih slučajeva potrebna, ali postupak i dalje vodi MUP Srbije – objasnio je Periš.