OVO SVAKI VOZAČ MORA DA ZNA! Genijalan TRIK da vam se NE ZALEDI BRAVA NA AUTOMOBILU! – Vesti Nove
January 19, 2022

OVO SVAKI VOZAČ MORA DA ZNA! Genijalan TRIK da vam se NE ZALEDI BRAVA NA AUTOMOBILU!

Ne čekajte jutro da bi se uhvatili u koštac sa zaleđenim automobilom. Život će vam biti mnogo lakši nakon ovog teksta, jer smo za vas pripremili fenomenalne savete tako da budete u potpunosti pripremljeni kad temperatura ode u minus…

Tu je osam saveta kako da vam se ne zaledi staklo, ni vrata, a ni brava na vašem automobilu. Međutim, smislili smo rešenje i za sve one koji trenutno imaju takvu vrstu problema, piše Informer.

BIRAJTE ISTOK – Imate li mogućnosti, uvek automobil parkirajte tako da prednji deo bude okrenut na istok. Tako će prvi jutarnji zraci polako otapati led na vetrobranskom staklu.

POMAŽU ALKOHOL I SAPUN – Napravite tečnost za odleđivanje stakala, koju ćete ujutro samo poprskati po ledu. U bocu stavite litar alkohola, decilitar vode i deterdžent za pranje posuđa. Dobro promućkajte. Postoji još jedan recept – ulijte u bocu s raspršivačem alkohol i vodu u promeru 2:1 (dve trećine alkohola i trećina vode).

ZAŠTITITE BRAVE OD LEDA – Tu pomaže WD40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći.

DA SE VRATA NE ZALEDE – Vrlo je jednostavno, sve što treba da uradite je da premažete gumu oko vrata automobila nekom masnoćom. To može biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje itd. Uradite to čim izađete iz vozila, kako bi naredno jutro bez problema otvorili vrata.

SNAĐITE SE – Ako se nađete negde u gradu, stakla vam se zalede, a kod sebe nemate ni sprej, ni toplu vodu ni strugalicu – posegnite za kreditnom karticom i ostružite led. To će ići malo sporije, ali ipak ćete nakon nekog vremena moći da sednete u auto i odvezete se kući.

ČARAPE NA BRISAČE – Da, dobro ste pročitali. Navucite stare čarape na brisače kako ih ujutro ne biste našli “zalepljene” za zaleđeno staklo. Ili, jednostavno ih dignite da ne stoje na staklu pa se neće ni zalepiti.

ZAŠTITA ZA RETROVIZORE – Spoljni retrovizori na automobilu neće se zalediti ako na njih stavite plastične kese. Možete ih omotati i gumenom trakom.

STAVITE KARTON NA STAKLA – Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopšte ne zalede. Umesto kartona možete staviti i stari peškir.

Zaleđena stakla nikada ne polivajte vrućom vodom, jer mogu popucati, posebno ako već imaju manja oštećenja, upozoravaju stručnjaci. Pametniji izbor je mlaka voda koju na staklo nanesete krpom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *