April 18, 2024

Koža će biti meka i zahvalna

Maska za lice od meda i maslinovog ulja

Maska od meda i maslinovog ulja vrlo njeguje i prehranjuje kožu lica. Med je prirodni antioksidans i ima antibakterijska svojstva. Maslinovo ulje sadrži veću količinu nezasićenih masnih kiselina, što je zdravo za kožu, a ujedno će je učiniti sjajnom i glatkom.

Trebate: 1 žličicu maslinovog ulja, 1 žlicu meda, nekoliko kapi limunovog soka.

Masku ćete pripremiti tako da dobro pomiješate sve sastojke. Ako je med kristalizirao, možete ga malo zagrijati prije izrade maske. Obilno ga nanesite na lice i ostavite da djeluje oko 20 minuta. Zatim operite vodom.

Pogodan je za sve tipove kože. Možete dodati više ulja za suhu kožu i više limunovog soka za masnu kožu. Ako osjetite peckanje ili peckanje nakon nekoliko minuta nanošenja maske, odmah isperite masku s lica.

Maska za lice od meda i cimeta

Prljava koža na licu rezultira začepljenjem pora i razvojem. Nečija je koža osjetljivija na akne jer izlučuje više masnoće koja začepljuje pore, a ponekad je uzrokovana hormonima ili stresom.

Potrebno je: tri žlice meda, jedna žlica cimeta. Napravite masku jednostavnim miješanjem meda i cimeta. Nanesite ga na čisto lice izbjegavajući područje usta i očiju i ostavite 10 minuta. Zatim isperite lice toplom vodom.

Maska za lice od meda i limuna

U kombinaciji s medom, limun neće previše isušiti kožu, a ostavit će je nahranjenom i čistom.

Potrebno: 15 mililitara svježeg limunovog soka, 2 žlice meda.

Stavite dvije velike žlice meda u posudu u kojoj se cijedio limunov sok. Smjesu dobro promiješajte dok se sastojci ne sjedine. Maska je spremna i spremna za upotrebu. Nanesite ga na čisto lice i ostavite 20 minuta.

Zatim isperite lice toplom vodom i osušite.

Maska za lice od bjelanjaka i meda

Bjelanjci sužavaju i smanjuju proširene pore na licu, što rezultira smanjenim lučenjem sebuma. Umiješajte snijeg od bjelanjaka i limuna dok ne postanu pjenasti. Nemojte ga tući po snijegu, dovoljno je samo da se zapjeni. Smjesi dodajte žlicu meda.

Nanesite masku na čisto lice izbjegavajući područje oko usta i očiju. Nakon otprilike 15 minuta osušit će se i vlasište na licu, pa ga lagano isperite toplom vodom. Ako imate suhu ili vrlo suhu kožu, radije koristite žumanjke i med za lice.