June 22, 2024

BOSANKA NEVJEROVATNOM LJEPOTOM OSTAVILA CIJELI SVIJET BEZ TEKSTA: Spada u 0,17 odsto ljudi na planeti i svi se otimaju oko nje

Asima Sefić iz Bihaća, koju je portal “Brightside” prije dvije godine uvrstio na listu najljepših neobičnih djevojaka na svijetu, kaže kako svoju karijeru planira da ostvari van granica Bosne i Hercegovine.

“Trudila sam se da ostvarim rezultate, da budem primjer drugim mladima koji mahom odlaze iz zemlje, ali, nažalost, ni ja sebe više ne mogu vidjeti u državi za koju znam da ne mogu ostvariti svoje planove i raditi na napretku. I dalje živim u Bihaću, ali svakako ne planiram svoju budućnost da gradim ovde”, rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

“S obzirom na to da se nisam htjela da nastavim da se u BiH bavim modelingom jer znam da ne bih postigla ciljeve i želje koje sam zamislila, počela sam da radim za hrvatsko tržište. Često sam dolazila u Hrvatsku, prvenstveno jer je sjedište moje agencije u Zagrebu”, dodala je Asima koja je nekoliko puta bila na naslovnici “Voguea” i “Huffington Posta”.

https://www.instagram.com/p/CFMXlznjaxF/

Asima priznaje kako baviti se modelingom nije uvek jednostavno.

“U modni svijet ušla sam vrlo mlada i nezrela. Naravno, trebalo mi je dosta vremena da steknem samopouzdanje, pa samim tim i da naučim kako mi ne žele baš svi dobro. Naučila sam da se za svoj uspjeh i cilj treba zasita dosta truditi jer sve ono što sam dosad ostvarila – trebalo je dosta patnje da do toga i dođem. Svaki posao, pa tako i ovaj, ima i svoje mane i vrline”, zaključila je.

https://novi.ba/clanak/391429/bosanka-nevjerovatnom-ljepotom-ostavila-cijeli-svijet-bez-teksta-spada-u-0-17-odsto-ljudi-na-planeti-i-svi-se-otimaju-oko-nje

Fotograkinja koja sarađuje sa Asimom objasnila je zbog čega obožava da radim sa njom

“Model na većini mojih fotografija je prelijepa Asima Sefić, crvenokosa djevojka sa pjegama i plavim očima, koja je postala moja najveća inspiracija. Ove fotografije su dio mog ličnog projekta koji sam započela prije više godina. Moja baza o crvenokosima i dalje raste iz mjeseca u mjesec. Riđokosi su veoma jedinstveni i imaju posebnu vezu sa publikom. Recesivni gen koji uzrokuje crvenu kosu, MC1R, zapravo je genetska mutacija i ja volim da uhvatim tu najlepšu genetsku mutaciju na svetu.”, rekla je fotografkinja.