Zimska njega kose

Suha, beživotna kosa i lomljeni krajevi ne moraju biti vaš problem ako hladni mjeseci štite kosu na pravi način. Redovite frizure i zaštitna kozmetika put su za frizuru koja će osvježiti zimu.

Njega kose zimi je važna

Kosu režite svakih šest do osam tjedana kako biste spriječili pucanje. Taj ritam treba održavati tijekom cijele godine. Zimi zbog loših vremenskih prilika šišanje ne bi trebalo izostati, savjetuju svjetski frizeri.

Žene više pažnje posvećuju ljetnoj njezi tijela, uključujući njegu kose. Dolaskom zime mnogi se rituali uljepšavanja zanemaruju. Te se pogreške mogu ispraviti sljedećom usporedbom, niske temperature ometaju dlake, a najviše, preko 40 stupnjeva. U oba slučaja, ako zanemarite njegu, vaša će kosa najviše patiti.

-Kako nam je potreban protein keratin u kosi ljeti kako bi kosa bila krhka od utjecaja sunca, tako da zimi trebamo pripravke koji sadrže lipide, koji obnavljaju vlagu kose i sprječavaju suzenje i strujanje. Riječ je o šamponima i regeneratorima za obnavljanje vlage.

Kad se odlučite za maske, koje moraju biti pažljiva, pojačajte njihov učinak folijom. Pokrijte kosu ovim zaštitnim materijalom, tako da toplina povećava učinkovitost maske.

Osim kozmetike, postoje i drugi konzervansi za kosu.

Važno je da tijekom zime nosite kapu za održavanje vlage u kosi. U zatvorenom prostoru treba obratiti pozornost na suhi zrak, radijatore i druge grijače koji dodatno suše zrak, a time i kosu. Zato uvijek držite spremnik vode u blizini

SAVJETI ZA NJEGU KOSE ZA ZIMU: NE PJERITE SVAKI DAN
Česta upotreba šampona uklanja prirodna ulja iz vlasišta, a time isušuje vlasište i kosu. Suhi šampon i dječiji puder, koji uklanja suvišnu masnoću, mogu biti najbolja alternativa svakodnevnom pranju.

Često pranje zahtijeva češće korištenje sušila za kosu i drugih uređaja koji dodatno suše kosu.

SAVJETI ZA NJEGU KOSE ZA ZIMU: izbjegavajte pranje vrućom vodom
Topla voda suši i oštećuje kosu. Stoga kosu operite mlakom vodom i završite hladnom vodom da koža ostane hidratizirana i sjajna.

SAVJETI ZA NJEGU KUĆE ZA ZIMU: NEMOJTE OSTATI SA WETER HAIR-om
Vlažna kosa sklona je pucanju i lomljenju. Zimi ne izlazite vani dok se kosa dobro ne osuši. Najbolje je imati na prirodan način.

SAVJETI ZA NJEGU KUĆE ZA ZIMU: PRAŠITE SVOJU KOSU
Na kosu nanesite pola žličice maslinovog ili bademovog ulja. Zatim nanesite malo balzama i smjesu ostavite na kosi nekoliko minuta. Operite kosu s malom količinom šampona i na kraju možete dodati još ulja. Upotreba ulja je korisna jer oslobađa prljavštinu, koju je lakše ukloniti nakon šampona.

SAVJETI ZA NJEGU UREĐENJA U KOSI: Koristite maske s avokadom i maske za maslinovo ulje
Avokado je bogat uljima i vitaminima, a zbog svog sastava savršen je proizvod za njegu kose. Masku avokada nabavite na sljedeći način. Usitnite manji avokado, pomiješajte s žličicom meda i žličicom maslinovog ulja. Nanesite na vlažnu kosu, ostavite masku najmanje 30 minuta, a zatim isperite.

Neovisna uporaba maslinovog ulja također ima pozitivan učinak na kosu. Prvo operite kosu toplom vodom, nanesite malo maslinovog ulja na prste i ostavite da stoji na vašoj kosi 20 minuta. Kosu isperite hladnom vodom. Ako primijetite da vam je kosa masna, masnoću uklonite šamponom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *