Lekcije o prijateljstvu u dvadesetim godinama

Mnogi od vaših prijatelja nisu vrijedni vremena koje im posvećujete. Tokom života vaši će se prioriteti menjati i paralelno ćete shvatiti da se neki prijatelji više ne uklapaju u vaš svet. Ne žali zbog propalih prijateljstava. Svaka lekcija nas nečemu uči. Nasmijte se uspomenama koje ostaju iza vas i nastavite dalje bez mnogo kajanja.

Uvijek pronađite vremena za one koji to zaista zaslužuju. Negde između posla, nastave, teretane i druženja sa dragom. Koliko god teško i čudno moglo izgledati. Važno je da nekim važnim ljudima u svom životu date malo više vremena i pažnje nego dopisivanja.

U isto vrijeme, što stariji dobivate, lakše je i teže pronaći prijatelje. Kako odrastete, postajete svjesniji kvaliteta koje tražite od svojih prijatelja i koje želite izbjeći u širokom luku, zbog čega je potrebno vrijeme da se nađu oni koji odgovaraju vašim idealima. Ali jednom kad naiđete na njih, uskoro postajete super bliski i sjajni prijatelji.

Do kraja dvadesetih imat ćete puno manje prijatelja, ali oni će biti najbolji što mogu biti. Što stariji i zreliji postajete, postaje vaš uži krug prijatelja. Mnogi se mogu odseliti, a održavanje dugogodišnjeg prijateljstva neće nestati. Neki će se baviti karijerom, drugi će biti zauzeti stvaranjem porodice. Ali oni koje budete držali bit će s vama do kraja života.

Nema najboljeg prijatelja iz detinjstva. Ona je sestra koja dolazi bez nepotrebnih porodičnih drama. Neće vam dopustiti da zaboravite uzbuđenje svojih prvih simpatija, redovno će vas podsećati na sve gluposti koje ste učinili zajedno, uvek će znati kako vas nasmejati, ali i utješiti kad je to potrebno. Prijatelji iz detinjstva su najdragocenije blago.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *